יעקובי נ' כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א
|
פש"ר בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
2092-09
25.11.2009 |
|
בפני : חגי ברנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ערן יעקובי |
: כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה של החייב למתן צו כינוס נכסיו ולהכרזתו כפושט רגל.
הכנר הגיש תגובה מנומקת ובה מתנגד מכל וכל למתן צו כינוס .
כעולה מתגובתו של הכנר , מדובר בחייב שביקש לראשונה צו כינוס ב 2001.
לאחר חקירה מאומצת שערך הכנר התברר כי מקור חובותיו של החייב נעוץ בכך שהוא נהג להקים חברות בזו אחר זו, צבר חובות בכל אחת מהן ולאחר מכן העביר את פעילותן מזו לזו.
עוד התברר כי בתקופה שבה עמד צו הכינוס בגין ההליך הקודם, המשיך החייב לנהל את עסקיו והמשיך לצבור חובות תוך שהוא מוסר פרטים בלתי נכונים לכנ"ר לפיו הוא עובד כשליח במוסך.
עוד התברר לכנ"ר כי אורח חייו של החייב מצביע על התנהלות בזבזנים וחיים ברמה גבוהה.
בסופו של דבר, ביום 7.10.03 ביטל בית המשפט את צו הכינוס תוך שהוא קובע ממצאים חמורים ביותר לגבי התנהלותו של החייב, ובשולי ההחלטה אף הורה בית המשפט להעמיד את החייב לדין פלילי בגין עבירות בהן הוא חשוד שביצע בתקופה בה היה צו הכינוס תלוי ועומד. כעת אני שומע שב סופו של דבר לא הועמד החייב לדין פלילי.
הכנר מוסיף וטוען שלא חל שינוי של ממש בנסיבות מאז נדחתה הבקשה הקודמת, ולמעשה מכח הכלל בדבר מעשה בית דין, אין מקום לשנות את ההחלטה שניתנה בשנת 2003.
הכנר מצביע על כך שחלק מהחובות שבגינם הוגשה הבקשה הנוכחית הם למעשה חובות שעמדו בבסיס ההחלטה הקודמת משנת 2003, ועל כן ההחלטה שניתנה בשעתו יפה גם כעת.
לבסוף מצביע הכנר על העובדה שהחייב המשיך לצבור חובות חדשים גם לאחר ההחלטה משנת 2003.
לאחר ששמעתי את טענות ב"כ החייב וטענות הכנר, באתי לכלל מסקנה כי אין מקום להעתר לבקשה ואין מקום ליתן צו כינוס.
טעמו של דבר הוא שהשיקול המרכזי בבואו של בית המשפט לתת צו כינוס הוא תום ליבו של החייב בעת יצירת החובות.
במקרה דנן קיימים ממצאים שעוגנו בפסק דינו של בית המשפט משנת 2003 לפיהם החובות נוצרו בחוסר תום לב , ומדובר בחוסר תום לב רציני משום שב ית המשפט סבר שראוי להעמיד את החייב לדין פלילי.
למעשה לא חל שינוי נסיבות שמצדיק את שינוי ההחלטה שניתנה ב 2003, ולהפך, שכן בינתיים הספיק החייב לצבור חובות חדשים ומכאן שלא הפיק את הלקחים בגין התנהלותו בעבר.
אכן , לעיתים חלוף הזמן כשלעצמו מקהה במידת מה את מידת המשקל שיש ליתן לחוסר תום ליבו של החייב, אלא ש במקרה דנן אינני סבור כי חלוף הזמן אכן מפחית ממידת חוסר תום הלב של החייב, משום שבסופו של דבר לא חלף זמן רב מאז ההחלטה הקודמת והחייב יצר חובות חדשים.
אשר על כן, אני דוחה את הבקשה.
ניתנה והודעה היום ח' כסלו תש"ע, 25/11/2009 במעמד הנוכחים.
חגי ברנר, שופט
הוקלד על ידי: אתי פרידמן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|